Home Coachsessies
Coachsessies
We starten met een telefoongesprek, waarna eventueel nog een intake met de ouders.
Maar doorgaans is de intake met ouder(s) en kind samen. Dan volgt er een aantal sessies van
een uur, gemiddeld zijn dat er een stuk of 5.

Spelletjes en werkvormen maken het leuk, fijn en zeker ook makkelijker om te komen tot
waar we willen zijn.

Samen met het kind bespreek ik steeds wat het met de ouders wil delen.
Er wordt afgerond met een evaluatiegesprek met de ouder(s).

Kosten & Vergoeding
De kosten van een sessie bedragen € 55,- incl BTW
Telefonische intake is gratis.
Vergoeding via de zorgverzekeraar is doorgaans niet mogelijk,
wel kunt u informeren of u via een PGB voor vergoeding in aanmerking komt.
Reviews
Rouw en verlies

 • Jolien (14) op de vraag wat ze het fijnste vond deze sessie, waarin we met name woorden voor haar emoties hebben gezocht: “Dat ik merk dat ik toch veel vooruit ben gegaan.”

Kinderen

 • “Zoals we vaak zeggen achteraf: hadden we deze ervaring maar eerder onze zoon gegund. Na 1 sessie kon jij Niels al lezen, voor het eerste voelde hij zich begrepen en kon hij zichzelf zijn. Ondanks onze goede bedoelingen om Niels te helpen te geloven in zichzelf, te ontdekken wat zijn kracht is en negatieve gevoelens te veranderen in positieve gedachten lukte het jou wel om dichtbij het gevoel van Niels te komen, te ontdekken waar hij behoefte aan had om zich gelukkig te voelen. Niels heeft genoten van alle sessies, en hij veranderde met elke sessie. Hij praat weer met ons, laat ons toe in zijn gedachten en gevoelens, geeft aan wat zijn grenzen zijn en komt op een juiste manier voor zichzelf op. Hij is gaan groeien mentaal en op lichamelijk vlak. We zullen deze ervaring en hulp nooit vergeten.”
 • Flex, 9, na afloop (de eerste keer stond hij met tranen in zijn ogen voor de deur): “Mama, ik ben blij dat we toch naar Eveline gegaan zijn.”
 • Moeder Kiona: “We hebben nu en heel ander uitgangspunt!”

Opvoedopstelling

 • Een moeder na een opvoedopstelling: “Ik vind het fijn dat ik nu het gevoel heb dat ik iets gedáán heb”.
 • “Als ouders van Evi hebben we op advies van Flien allebei een tweetal individuele sessies gedaan. Zowel de opstelling van ons gezin nu als de opstelling van ons gezin vroeger (in onze eigen jeugd) gaven ons mooie inzichten. Een echte openbaring! Flien stelt de juiste vragen en voelt goed aan waar ze je mee kan helpen. Op basis van deze coaching hebben we thuis ook het een en ander aangepast, en met effect! Wij vonden het allebei heel prettig om met haar samen te werken en geven een dikke tien voor Flien!”
 • “De sessie heeft mij bewust gemaakt hoe ik Niels los kan laten zonder dat ik zijn aandacht verlies. Vooral die bevestiging had ik erg nodig”.

Opstelling volwassenen, vragen allerlei

 • "Ik kwam bij Flien met een hulpvraag, in eerste instantie i.v.m. mijn scheiding, maar we kwamen uit bij mijn familie. Daar zijn mij een aantal dingen duidelijk geworden die nu nog (ik ben 55) invloed hadden en niet verwerkt waren. Samen met Flien ben ik achter wat oud zeer gekomen. Daardoor kan ik meer loslaten en dus beter doorgaan. Dank je wel Flien."
 • (Pabostudente):  “Ik werd me even bewust van wat ik voel/denk als ik voor de klas sta. Ik voelde bijvoorbeeld ergens wel dat ik me soms wat inhoud. Maar ik wist niet goed op welke manier en waar dat vandaan kwam. Door fijn open te praten en daarna mijn gevoel (hoe het nu is) te visualiseren, kon ik dit wat meer plaatsen. Doordat je voelt en ziet wat je zelf neerlegt, kon ik dit als het ware van een afstandje “bekijken”. Dat vind ik zelf heel prettig. Het voelde daarna overzichtelijker. Ook lukt het meer los te laten doordat je je er misschien meer bewust van bent. Ik stapte daarna zekerder de klas in.”
 •  “Ik werd vroeger thuis niet gezien. Voelde me onveilig, maakte me dus onzichtbaar. Voor het eerst heb ik het kind in mij, mijn innerlijk kind, op schoot kunnen nemen, kunnen vasthouden.”
 •  “Door de familie opstelling zag ik hoe de positie die ik mijn ex-partner gunde, van invloed was op mijn onzekerheid ten aanzien van de liefde van mijn kinderen.”
 

Puck (11)

Ik vind het hier fijn want ik kan mezelf zijn.

Ouders van Evi

Als ouders van Evi hebben we op advies van Flien allebei een tweetal individuele sessies gedaan. Zowel de opstelling van ons gezin nu als de opstelling van ons gezin vroeger (in onze eigen jeugd) gaven ons mooie inzichten. Een echte openbaring! Flien stelt de juiste vragen en voelt goed aan waar ze je mee kan helpen. Op basis van deze coaching hebben we thuis ook het een en ander aangepast, en met effect! Wij vonden het allebei heel prettig om met haar samen te werken en geven een dikke tien voor Flien!

Evi (10)

Ik ben naar Flien gegaan omdat ik moeite had met ruzies en bang was voor onweer. Zij heeft me allemaal tips gegeven waardoor ik sterker in mijn schoenen sta. De helpende gedachten hebben me ook geholpen en helpen me nog steeds. Ik ben nu niet meer bang voor onweer en kan beter omgaan met ruzies. Dat vind ik heel fijn. Ik vind Flien de allerbeste coach. Een pluim voor haar!

Meike (6)

(n.a.v. de eerste sessie, waarin o.a. een poppetjes-opstelling, en de vraag ”Wat vond je nou het fijnste hier?”) Ik vind het fijn dat ik nou eens kan laten zíen hoe het is.

Ouders van Meike

Jij hebt de boosheid uit Meike gehaald, dat was ons nooit zo gelukt. Bedankt voor alle steun, hulp, maar vooral de veilige omgeving die je Meike hebt geboden.

Ouders van Rick (6)

(Een week na de eerste sessie) Dat we dit niet eerder hebben gedaan!

Emma (8)

Ik heb nou weer zin om naar school te gaan.

Moeder van Emma

Met jouw verhaal en het gelukspoppetje kan ze alles aan.

Davy
11 jaar

Hoi Eveline, Het gaat goed op school. Het gaat ook goed met Maarten, er is niets meer gebeurd. Door jou word ik minder snel boos. Ik ben rustiger en dat is erg fijn. Ik tel tot 10 en ben niet meer boos geweest. Groetjes Davy

Ouders van Davy
Davy is 11 jaar

Aanleiding om met Davy naar Eveline te gaan heeft te maken met een pestverleden ruim 1 jaar geleden. Afgelopen schooljaar ervaarden wij dat Davy weer terugviel in zijn emotionele stabiliteit. Hij ging stoer gedrag vertonen naar jongere kinderen wat helemaal niet bij hem past. Hij was emotioneler en sneller boos. Dit hebben wij besproken met de jeugdarts en op dat moment kwam via een gemeenschappelijke vriendin van Eveline en mij de vraag of Eveline iets kon betekenen. Eveline had ik al eens ontmoet. Werkwijze: Eveline heeft met mij contact gehad waarin ik haar de situatie heb beschreven. We hebben een afspraak gemaakt waar Davy en ik een persoonlijke kennismaking hadden. Eveline ging met name met Davy in gesprek. Een sterke kant van haar vond ik dat zij zich heel goed in de situatie van Davy kon inleven. Zij had het gesprek met hem, ik was erbij. Zij ging met hem mee in het verhaal en checkte met feed-back of zij de situatie goed schetste. Hierbij bleef ik op de achtergrond en liet het gesprek tussen Davy en Eveline plaatsvinden. Davy was duidelijk op zijn gemak en het lukte Eveline om feiten “boven water” te krijgen welke mij verraste en aan het denken zette. Vervolgens is Davy 3x met haar alleen aan de slag gegaan. Tijdens het ophalen merkte ik dat Dave zich helemaal op haar gemak voelde en vond het heerlijk om nog even te spelen voordat we weggingen. Wat heeft Davy geleerd bij Eveline:

 • Te luisteren naar gevoelens in zijn lijf, te voelen wat het met je doet als iets niet goed is
 • Iets met dit gevoel te doen bijv. weggaan uit de situatie en afstand nemen
 • In een “goed maak” gesprek met een vriendje vroeg Davy door, waarom dat deze jongen dit gedaan had. Hij bleef rustig en daarna was het goed voor hem.
 • Davy maakt keuzes bij het afspreken van meerdere kinderen. Als de combinatie niet veilig voelt spreekt hij niet af.

Thijs
11 jaar

Ik heb geleerd om iets rustiger te zijn bij bijvoorbeeld proefwerken. Ik voel me meer ontspannen en minder snel zenuwachtig. Zeker aan te raden voor kinderen met problemen hiermee. Dank je wel en groet van Thijs.

Ouders van Thijs
Thijs is 11 jaar

N.a.v. de verwachtingen: Ontzettend bedankt voor het volledig waarmaken van het vertrouwen! Het was voor ons een plezier om te merken hoe zeer Thijs zich op zijn gemak voelde. Wij wilden dat hij zich bij iemand prettig zou voelen, waar hij zou durven praten. En daar praktische handvatten krijgen, om in het dagelijks leven mee uit de voeten te kunnen. Dit ook n.a.v. contact met huisarts en psycholoog. Je was er vanaf het begin echt voor hem. Hij zegt zelf: ik maak me minder druk, voel me minder gespannen. School geeft dit ook aan: rond toetsmomenten. Thijs heeft daar zelf verteld dat hij hulp heeft gehad. Wat zijn de concrete veranderingen? Schiet minder heftig in zijn emoties thuis. Voelde zich aangevallen bij kritiek, heftige reactie, erg van streek. Dit is ook heel heftig voor hemzelf, gaat vaak om kleine dingen. Wat is de invloed op de omgang met elkaar thuis? Vader herkent zichzelf in Thijs, ook zijn worsteling, dit heeft ook effect op zijn eigen emoties. Nu sneller ontspanning en humor, waardoor alles minder heftig wordt.

Isa
11 jaar

Eveline luisterde erg aandachtig naar mij en lette veel op mijn lichaamshouding, ze begreep mij goed. Ik vond het leuk dat ze ook grapjes maakte. De kaartjes die ik gemaakt heb gaan me echt wel helpen!

Ouders van Isa
Isa is 11 jaar

Isa zit prima in haar vel, maar als ze een presentatie of spreekbeurt had zagen we een enorm gestrest en verdrietig kind. In een enkele sessie werkte Eveline met haar aan haar zelfvertrouwen. Isa pikte dit snel op en kwam met een big smile naar buiten.

Partners