Home Opvoedopstelling
Opvoedopstelling

In je gezin beïnvloed je elkaar. Samen vorm je een systeem. Zowel in je eigen gezin als je familie van herkomst zijn er niet-zichtbare, onderhuidse dynamieken. Deze spelen een belangrijke rol in de opvoeding.

Heb je een vraag over de opvoeding die je zelf kreeg of over jouw relatie tot je kind(eren)? Dan is het fijn om samen met een coach “niet-oordelend” te kunnen kijken naar deze systemen!

Een sessie vindt 1 op 1 plaats met één ouder. Met behulp van gerichte vragen van de coach , een paar vilten tegels of Playmobil poppetjes worden jouw onbewuste, innerlijke beelden zichtbaar. In de veilige setting van de coachruimte mag je zo’n beeld vol verwondering ontdekken. Het is mooi om vervolgens een gevoel van erkenning, opluchting en openbloeien te ervaren. Van daaruit ontstaat ruimte voor positieve verandering, op een vanzelfsprekende manier. Voor jou- èn voor je kind!

Systemisch werken is een prachtige manier om respectvol afscheid te kunnen nemen van oud zeer. Of antwoord te krijgen op werk- of relatie gerelateerde vragen. Want ook die werken door in jou en je gezin. Je zult zien dat patronen zichtbaar worden,  waarna ze te doorbreken zijn.

Andere termen die je vaak tegenkomt bij deze manier van werken zijn familie-opstellingen; poppetjestaal.